Одяг від «Галереї Вишиванок» став окрасою енофестин, які влаштували 15 квітня у Тернопільському національному економічному університеті у передвеликодні дні та з нагоди річниці створення факультету обліку та аудиту.

На святі готували великодні страви, виготовляли писанки, виконували великодні пісні та виводили гаївки. Гостей етнофестин розважав військовий оркестр 44-ї окремої артилерійської бригади. Для учасників свята проводили конкурси, їх переможці отримали смачні подарунки.

Родзинкою етнофестин було дефіле викладачів та їх дітей в одязі та віночках від «Галереї Вишиванок». Також у сукні та вінку від «Галереї Вишиванок» виступила тернопільська співачка Zozulya. Усі, хто одягнув ці вишиванки – розповідали, що у них відчувають себе справжніми красивими українцями. Після презентації одягу більшість викладачів придбали собі та дітям вироби, у яких вони дефілювали, переконавшись на подіумі у їх зручності». «Коли ми дізналися, що в університеті відбудуться етнофестини – то з радістю погодилися долучитися та запропонували наші вишиванки, щоб зробити це свято яскравим та створити світлу атмосферу Великодня, адже здавна на Пасху українці одягали саме вишиванку. Наші діди та прадіди завжди берегли вишиванку для особливих свят, це було їхньою гордістю та найшановнішим одягом. Тому, етнофестини повинні бути «зодягнені» у вишиванки. Ми задоволені, що «Галереї Вишиванок» вдалося додати «вишиванкових» барв етнофестинам та радості усім, хто був присутній», - розповідає власниця магазину «Галерея Вишиванок» Тетяна.